Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letem světem rokem 2009, aneb co velkého nám loňský rok přinesl, ale také bohužel odnesl.

 

Tradičně jsme Nový rok přivítali Srandamačem, abychom se správně naladili na nadcházející sezónu,  ve které jsme dále pak pořádali 3x závody ( „Memoriál Františka Jaroše“, závody družstev „O pohár města Netolice“ a záchranářské podle RH –E „O pohár CHS Eciloten“) a 4x zkoušky (3x dle MZŘ a 1x dle KJ). Hromadné i sólové výpravy jsme pořádali i na závody do sousedních ZKO (Rožmitál pod Třemšínem, Strakonice, Vodňany a další) a myslím, že jsme našemu klubu opravdu žádnou ostudu neudělali. 

 

 

 

 

Obrazek

Mezitím se hned z jara konají výběrové závody na Mistrovství světa záchranářských psů. Rexovi, psovodky Jany Šmídové a Aiře psovodky Katky Sojkové byl JČZBK udělen začátkem roku titul „PES ROKU 2008“. Rexovi za vynikající práci v oblasti stopařských prací a Aiře za výborné výsledky v kategorii vodních prací. A tak není divu, že se oba „týmy“ nominují na 15. Mistrovství světa v Rumunské Craiově.

1.-5. července držíme palce a myslíme na holky jak se jim asi daří. Úmorné vedro, které doprovázelo letošní mistrovství a terény se podepsali na práci stopařů. Z 9-ti startujících dokončil stopu pouze jediný pes a Rexík to bohužel nebyl, i když jako jeden ze tří se dokázal ze čtverce bez problémů rozejít, a to za největšího vedra, téměř v pravé poledne!. Dalších 6 jich skončilo hned ve čtverci a tak si dokážeme představit, jak těžké to podmínky pro stopaře musely být. Katka a Aira si na vodě vedli přímo bravurně, vybojovali 1. místo a získali tak titul MISTR SVĚTA !!!!

 

Obrazek

Ale tím rok 2009 pro Rexe a Airu nekončí, na konci července nastupuje Katka s Airou na Bohemia Cup RH-WC (první výběrový závod na mistrovství světa pro rok 2010) a obsadí krásné 2. místo. O týden později nastupuje Jana Šmídová s Rexem na Mistrovství republiky ve vodních pracích – Český pohár ZVP3 a získává 1. místo a titul Mistr republiky ve vodních pracích! Stejně jako Bodie Hanky Klímové i Aira se probojovala na Mistrovství republiky záchranářských psů a obsadila také pěkné 9. místo a kvalifikovala se tak na MR ZP 2010.

Jana s Rexem a Hanka s Bodie jsou také během roku několikrát nasazeni na pátrací akce po pohřešovaných lidech na území České republiky.

 

Obrazek

Všem výše jmenovaným členům naší ZKO z celého srdce gratulujeme, děkujeme za pěknou reprezentaci klubu a přejeme hodně úspěchů se svými čtyřnohými miláčky i v dalších letech.

 

Na závěr nesmíme opomenout ani Národní výstavu psů v Klatovech, kterou jsme počátkem června premiérově odstartovali a zorganizovali společně se ZKO Klatovy a ÚPBX Staňkov. V devítičlenném výboru náší organizaci zastupovali: Iveta Nováková, Jitka Králíčková a Helena Matějeková. Národní výstava se setkala s velice pěknými ohlasy a pěvně věříme, že v těchto šlépějích půjdeme i nadále.

 

Obrazek

Osobně bych chtěla poděkovat celému tříčlennému výboru za skvěle odvedenou práci a ze všeho nejvíce Ivetě Novákové, bez které by se Národní výstava v Klatovech jen stěží konala.

Za ZKO Netolice

Hřebíčková Drahomíra

 

Koncem dubna odjíždí Adriana Habertová s Asset Hébé Box na Mistrovství světa Boxerů na Slovensko a obdrží stříbrnou medaili v kategorii IPO 2 s ocenění „Nejlepší stopa“ a tak začátkem listopadu vyráží znovu na Mistrovství světa boxerů, tentokrát stopařů – ATIBOX VCH FH , kde opět holky získávají krásné 2. místo!

 

Obrazek

Počátek roku nezačal krom Srandamače zrovna moc vesele. 13. února odešla do psího nebíčka fena výjimečných kvalit Fany Malidaj psovodky Hanky Klímové, kterou 18. dubna následovala i Aka z Písničky dnes již bývalé členky Olči Zádamské.

21.února, týden po úmrtí Fany, nastupuje Hanka Klímová s Bodie Fany Eciloten na Český pohár lavinových prací a odnáší si prvenství. Bodie jde ve stopách své matky Fany a stává se Mistrem republiky v lavinách! V červnu startuje tato dvojice na Poháru prezidenta a získávají krásné 3. místo, v říjnu se pak účastní Mistrovství republiky záchranářských psů, kde obsadí pěkné 8. místo a kvalifikují se tak na MR ZP 2010.

 

Obrazek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář